sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Metsänkaato-operaatio




Sitä minä vain miettineeksi tulin, kun ajeltiin tuolta maalta tänne sydänhämeeseen takaisin ja matkalla näkyi paljon tuota vihreää kultaa, eli metsää.

Pääkoppani sitä pehmeämpää ainetta kutittelemaan nousi hauska ajatus, että jos valtiomiehet aivan yht' äkkiä pullakahvia hörppiessään ja uusia lakeja ihmisten kiusaksi suunnitellessaan tulisivatkin keksineeksi lain, jonka myötä jokaisen suomalaisen tulisi kaataa joka vuosi yksi puu. Vankilalla ja kumisella pampulla uhaten määrättäisiin, etä joka vuosi, heinäkuun 8. päivä olisi otettava kirves, saha tai muu puun kaatoon sopiva väline ja mentävä lähimmästä metsästä silpaisemaan puu poikki. Iso tai pieni. Ja sitten se olisi kuljetettava oman kunnan virastotalon pihaan, josta ne sitten junalla rahdattaisiin Helsinkiin laskettavaksi.

Perheellisten olisi silpaistava jokaisen alle 10-vuotiaan lapsen edestä yksi puu ja vanhuksille määrättäisiin kunnan maksettavaksi henkilökohtainen puunkaatoapulainen, jollaisen saisi vaikka sellaisella räikeällä ja täysin turhalla kulttuurisetelillä. (sitä minä ihmettelen, että kun 80-vuotias Teuvo Honkajoelta haluaisi päästä taksilla terveysasemalle, kun Teuvolla ottaa rinnasta kun aamulla noukki pihasta kirvestä, kun piti lähteä puunkaatoon koska valtio käskee, niin kun Teuvo antaa taksikuskille Kelalta saadun taksisetelin, niin silläpä ei pääsekään vanhus terveysasemalle tai lääkäriin, vaan on mentävä kauppaan, teatteriin tai vaikka torille, niin joutuu Teuvo rintaansa pidellen jankkaamaan, että vie nyt vaan sinne keskustan Trontomi-teatterille, että kyllä tämä lähtee kun kahtelen hetken suomalaista perinneteatteria)

Miettikääpä, kun lähtee joka vuosi samana päivänä viitisen miljoonaa suomalaista silpaisemaan puun nurin. Kaupungista kun lähtevät, niin joutuvat huonolla tuurilla viikon nukkumaan autossa, ennen kuin näkevät yhtäkään puuta. Maalla saavat tilalliset hätistellä yöpimeällä puuvarkaisiin tulleita kaupunkilaisia pois talikolla ja surkeimmat tapaukset joutuvat säilömään joulukuusensa ja liimaamaan neulaset takaisin kesän tullen ja väittämään, että tuosta naapurimettästä tänään hain, että se on tuo ilmasto joka tuon puun tunnissa ruskeaksi muutti.

Ja miettikääpä mihinkä ne kaikki puut sitten laitettaisiin?
Mihinkään ei ne mahtuisi, kun Helsinkiin kiikutettaisiin 5 miljoona erilaista ja kokoista puuta joka vuosi heinäkuussa.
Satamaan ne pitäisi kuljettaa ja laivalla viedä johonkin ulkoimalle rikkaiden huviksi.

Että ihan turhaan joka vuosi ihmisiä kuolisi puuhysterian kourissa, kun väkipakolla ja vankilalla uhaten ne laitettaisiin puita kaatamaan. Ja herrat nauraisivat vain Helsingissä isossa talossa että "Hröhhöh, taas saatiin yksi typerä laki läpi ja suomalainen sen kuin nöyrtyy."

Ihan turhaa on tuollain toista kiusata. Hävetkää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti