keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Nukkujaisjuhlat


Sitä minä olen vaan pohtinut, että kun on näitä herännäisjuhlia, niin mitäpä jos joku ottaisi ja järjestäisi sellaiset nukkujaisjuhlat. (nukkujainen kun on herännäisen vastakohta, ja minä varsinkin olen paljon mukavammalla tuulella nukkujaisten kuin herännäisten jälkeen)

Vuokrattaisiin sellainen suuri avomallinen harjateltta (kuin joskus olette nähneet sarjakuvissa ja televisiossa sellaisia telttoja, joissa ne kamelien kanssa kulkevat ihmiset aavikolla asuvat) ja vietäisiin se johonkin torille, vähän sivumpaan kaupungista kuitenkin, kun on ne nukkujaisjuhlat mukavampi järjestää hieman kauempana kaupungin melusta ja hälystä.

Teltan ulkopuolella myytäisiin isolta parilalta makkaraa, paistinperunoita ja mehua ja kahvia. Saisi sieltä myös vuokrata tyynyn ja torkkupeitonkin.
Sinne telttaan hankittaisiin tuollaisia maan mainioita riippumattoja, joihin voisi henkilö kellahtaa maha täynnä makkaraa ja mehua ja aloittaa ne nukkujaisjuhlat. (kahvia ei sen kannata kauheasti juoda, tai kofeiini (1,3,7-trimetyyliksantiini) alkaa vaikuttaa sen henkilön pääkoppaan, eikä se saa yhtään unta)
Sinne kaikkialta tulisi ihmiset katsomaan isoa aavikkoharjatelttaa täynnä riippumattoja ja ne ostaisi kauppiaalta makkaraa ja paistinperunoita ja mehua ja kahvia ja odottaisivat että edelliset nukkujaisjuhlijat heräisivät ja tulisivat ulos jatkamaan normaalia elämäänsä ja päästäisivät seuraavat nukkujat tilalle.

Voisi kuvitella, että olisi tuollaiset nukkujaisjuhlat kaiken kaikkiaan mukava tapahtuma. Kaikilla olisi rauhallinen olo ja tyyny kainalossa. Mutta hiljakseen siellä pitäisi puhua, eikä voisi kovin kovaäänistä ohjelmaa järjestää, ettei ne nukkujat sitten herää suotta.
Voisi olla vaikka hiljaista runonlausuntaa ja rupatella pieneen ääneen muille nukkujaisjuhlijoille.

Paikalla tarvitsisi olla tietenkin järjestysmies, joka pitäisi huolen, ettei kukaan puhu liian kovaan ääneen tai vaikka tule rämpyttämään rokkia kitaralla keskelle juhlaa.
Myös olisi puhallutuspilli sillä järjestysmiehellä, ettei kukaan humalassa vain tulisi kovaa kuorsaamaan ja suureen ääneen unissaan puhumaan.

Kaiken kaikkiaan olisi hieno ja antoisa kesäjuhla, nukkujaisjuhla.
Kuuluisi vaan kevyt puhina opettajista, autonkuljettajista, vääpeleistä ja pedagogeista kun ne hiljaa nukkuisivat ja poliisistakin kuuluisi vaan hiljaa "rhumm rhrummm.." ja se maiskuttaisi suutaan, eikä yhtään jahtaisi rikollisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti