tiistai 19. lokakuuta 2010

Moraali (ttomuus)

Tämä paljon puhuttu moraali on tunkeutunut näinä synkkinä päivinä jo kaikkialle.
Monissa suomalaisissa kodeissa sitä on ollut jo vuosia. Se on telkkarissa, lehdissä ja uskokaa tai älkää, mutta jopa joidenkin teidän naapureidenne kotona!

Viimeaikoina on puhuttu paljon eri medioissa moraalista ja sen puutteesta.
On ollut niin peniksiä lapsille mainoskatkoilla kuin valtaisaa julkisuutta saanut Yle tv kahden "homoilta" joka on saanut Hämäläiset kuohumaan.

Eihän tästä puutu enää kuin vihainen lauma ihmisiä heinähankojen ja soihtujen kanssa marssimaan pitkin katuja ja huutelemaan erilaisia iskulauseita. Kerrassaan kamalaa, etten vallan sano. Enkä sanokaan.

"Mutta ajatelkaa lapsia!"

Itse olen virne kasvoillani seurannut viime päivien tapahtumia ja heitellyt sinne tänne bensaa liekkeihin itsekin. Mielipiteethän ovat avoimia. Itse myönnän typeryyden nousevan välillä ylitse äyräiden kun koittaa tuoda omaa kantaansa esiin ja päätyykin vain huutelemaan "Ite oot!" ja "Mutsis!".

Ja kun keskustelu yltää tähän tasoon, on jatkamista enää turha edes ajatella.
Mutta miksi siis on niin tärkeää huutaa metsään, kun sieltä huudetaan samalla tavalla takaisin?

Mikäli ilmoitan olevani homoavioliittojen kannalla, olen joko "wannabe" joka haluaa kuulua massaan ja jonka säälipisteitä ei tarvita, sillä kaikki ovat tasa-arvoisia tai itse homo. Jos ilmoitan että homoavioliittoa kohtaan sanoo jo suomen laki, että tämähän ei nyt hyvä herrasväki ole sallittua ja ettei kirkollakaan ole tähän sanomista, olen natsi, Räsäsen koira, aivopesty tai jopa "helvetin säälittävä ihmisraunio joka ei tajuu mitään", kuten eräs henkilö asian minulle ilmaisi.

Tee se kuten Aku Ankka ennen vanhaan

Muistatteko kohun kun keksittiin ettei Akulla ole housuja? Tai kun eräs japanilainen sarjakuva pilasi lähestulkoon suomen nuorison?

Itse lueskelin vanhaa Roope-Setä lehteä 80-luvulta ja takakannessa minua odotti yllätys:

On se melkoinen jässikkä, Roope meinaan, vielä vanhanakin.
Ottakaamme kaikki oppia Roopelta ja eletään letkeästi, eikä murehdita turhia.

Ja eikun uutta huomista kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti